Classen Consultancy 1 jaar!

Vandaag is het 1 juli, de dag dat verschillende regels van de Wet Werk en Zekerheid in werking zijn getreden. Over dat onderwerp zullen we nog een column schrijven maar vandaag ook nog een andere gebeurtenis. Classen Consultancy bestaat vandaag precies één jaar en dat is ook iets om van de daken te schreeuwen! Een jaar inmiddels en ik weet nog als de dag van gisteren dat ik naar het KvK te Roermond ging om de zaak te beklinken.

Mijn avontuur als zelfstandig professional ben ik begin 2014 gestart. Na een periode van voorbereiding hebben we toen in eerste instantie de start gemaakt met Arbeidsadvies Groep. Samen met een compagnon lekker pionieren. We hadden de gedachte om samen de wereld te gaan veroveren. Helaas bleek dat in de praktijk iets te opportunistisch. Maar geleerd hebben we! Vallen en opstaan, bedrijven binnenstappen, bellen tot je een ons weegt en veel geluid maken. Allemaal zaken waar ik met plezier aan terugdenk. Toch werkte het niet zoals het zou moeten. Op een gegevens moment heb ik de knoop doorgehakt en ben ik op 1 juli 2014 Classen Consultancy gestart. Als zelfstandige professional aan de slag binnen de niche markt van sociale zekerheid, WGA en ZW eigenrisico dragen, Verzuim en WIA Casemanagement en private inkomensvoorzieningen. In de markt waarop zoveel toegevoegde waarde geleverd kan worden voor organisaties, werknemers, dienstverlenende partijen, enzovoorts. Want laten we eerlijk zijn, met de intreding van vernieuwde wet en regeling omtrent de Wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2015 en andere zaken die inmiddels al van kracht zijn of nog in de pijplijn zitten, wordt het er allemaal niet eenvoudiger op en groeit de behoefte naar onafhankelijk advies en begeleiding.

Inmiddels zijn we een jaar verder en krijg ik alleen maar meer energie van het ‘zelfstandig werken’. Is het dan alleen maar “halleluja”? Nee, dat zeker niet! Het brengt ook spanningen met zich mee. Denk maar aan opdrachten die niet doorgaan, beloften die niet worden nagekomen, financiële onzekerheid en nog meer van dat soort voorbeelden. Toch doet dat niks af aan de vrijheid en energie die je ervoor terugkrijgt. Want energie krijg je er wel van als met diverse mensen en partijen samenwerkt die allemaal dezelfde passie hebben voor het vak!

Samenwerken en verbinden. Dat is iets wat ik al een jaar tegen heel veel mensen heb geroepen en wat ik ook de komende tijd zal blijven roepen. Door open en transparant in het vakgebied te staan en het lef te hebben met verschillende groepen, branches en vakbroeders de samenwerking te zoeken is naar mijn idee het mooiste wat er bestaat. Hieruit volgen nieuwe ideeën en initiatieven waarmee we weer verder kunnen.

In het afgelopen jaar heeft Classen Consultancy veel bedrijven en mensen kunnen helpen met uiteenlopende zaken zoals WIA herbeoordelingen, verzuimmanagement trajecten, WGA en ZW ERD adviezen, beroep en bezwaar zaken, collectieve regelingen , enzovoorts. Ook ben ik bij VerzuimVizie en InsuranceManagers BV ad interim actief.

Allemaal zaken die mij voldoende energie geven om het komende jaar met vertrouwen tegemoet te zien.

Een fijne dag toegewenst,

Hartelijke groet,

Daniël Classen RADI

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.