Stressplein: rechten en plichten bij verzuim

Onlangs heb ik een artikel mogen schrijven voor Stressplein welke vandaag is geubliceerd. Op verzoek van Stressplein heb ik een stuk geschreven over de rechten en plichten bij verzuim. Tevens hebben we afgesproken dat Classen Consultancy in de toekomst vaker stukken zal aanleveren op het gebied van arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid. Vandaar ook de aantekening van Stressplein als samenwerkende partner van Classen Consultancy.

Rechten en plichten bij verzuim?
Stel u wordt arbeidsongeschikt en vraagt ziekteverlof aan bij uw werkgever. Wat zijn uw rechten en plichten? Heeft de werkgever dezelfde rechten en plichten als de werknemer? En wat als ik niet aan de gestelde verplichtingen voldoe? Blijft mijn inkomen behouden en wat als ik niet herstel? Wat dan?

Allemaal vragen die spelen omtrent ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.
In Nederland zijn de laatste jaren op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid veel zaken verandert. De duur van de loonbetalingsplicht door de werkgever is verlengd naar 104 weken. Dit houdt in dat een werkgever een zieke werknemer 104 weken het loon dient door te betalen. Daarnaast is de WAO (Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen) per 29 december 2005 vervangen door de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen oftewel de WIA. Er zijn veel verplichtingen waar werkgevers en werknemers aan dienen te voldoen. Waar het vroeger ging om arbeidsongeschiktheid gaat het tegenwoordig om wat u nog wél kan.

Lees verder...

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.