Evaluatie Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (Wet WIA)

Er is onderzoek gedaan naar de positie van de werknemer in het hybride stelsel. Daartoe heeft SEO een onderzoek uitgevoerd naar de ervaringen van werknemers met de hybride verzekeringsmarkt voor de Ziektewet (ZW) en Werkhervattingsregeling gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA).

Het onderzoek van SEO laat zien dat de ervaringen van werknemers van publiek verzekerde werkgevers en werknemers van eigenrisicodragers voor zowel de ZW als de WGA op een aantal punten van elkaar verschillen. De gevonden verschillen in het onderzoek zijn vaak klein en in bepaalde gevallen lijkt de eigenrisicodrager meer dienstverlening te bieden (ZW) en in andere gevallen het UWV (WGA).

Het is op basis van het onderzoek niet mogelijk om uitspraken te doen inzake de effectiviteit van de begeleiding. Er zal in 2022 (!) een aanvullend onderzoek plaatsvinden om de effectiviteit (én effecten) van de begeleiding aan werknemers in het hybride stelsel te bepalen. In dit onderzoek:

  • Wordt de positie van de werknemer betrokken;
  • Zal worden bekeken of er uitspraken kunnen worden gedaan over de mate van inspanningen die leiden tot werkhervatting, en niet alleen de uitstroom;
  • Zal de mogelijkheid tot een kwalitatieve verdieping naar de ervaringen van werknemers in het hybride stelsel worden bekeken;

Daarnaast gaan er diverse gesprekken met de verschillende partners plaatsvinden met als doel te komen tot een betere dienstverlening voor de uitkeringsgerechtigde.

Wordt dus weer vervolgd…

Bron: Tweede Kamer

Kenmerk: 32 716

Link naar het SEO-rapport: SEO/Tweede Kamer


Gerelateerde dienstverlening Classen Consultancy:
Duurzame Inzetbaarheid / Verlagen van verzuimkosten / Uitvoering Sociale Zekerheid / ZW & WGA eigenrisicodragen


Waarmee kan Classen Consultancy u van dienst zijn? 


Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 29 12 43 34 zodat we samen kunnen kijken wat Classen Consultancy voor u kan betekenen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.