Hoe zit het met ESF+?

Hoe zit het eigenlijk met de ESF+ subsidie periode 2021-2027?

Het doel van de ESF-subsidie was om mensen langer en productief aan het werk te houden en in te zetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid, oftewel duurzame inzetbaarheid. De ESF-subsidie was van toepassing over de periode 2014-2020.

Over de periode 2021-2027 zou er een vervolg gegeven worden aan de wens van het kabinet om in te blijven zetten op het investeren in de arbeidsmarktparticipatie en sociale inclusie van kwetsbare groepen en op de integratie van statushouders. Destijds heeft het kabinet aangegeven dat men gebruik wil blijven maken van de uitvoeringsstructuur zoals toegepast tijdens de ESF-subsidie periode 2014-2020.

Er is een rem op de ESF+ subsidie
De budgetten voor 2021-2027 en vereenvoudigingen in de regelingen voor de ESF+ zijn rond. Wat echter nog ontbreekt is de ESF-verordening. In januari 2021 wordt er verder onderhandeld maar zolang de verordening tussen het Europees Parlement en de lidstaten niet rond is staat er een rem op ESF+ aanvragen voor de nieuwe periode. Er kunnen dus nog geen nieuwe plannen bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) worden ingediend.

In een persbericht van “Binnenlands Bestuur” valt terug te lezen dat de onderhandelingen in de allerlaatste fase zitten maar dat er nog hard noten te kraken zijn. Hierbij gaat het om de thematische toewijzing van het fonds: welk deel gaat waarheen? Het Duitse voorzitterschap en het Europees Parlement zijn het nog niet eens over de percentages daarvan.

Wanneer er een definitief akkoord is laten wij dat uiteraard weten en bieden we ondersteuning om de aanvragen te begeleiden.

Bronnen:
Binnenlands Bestuur
European Social Fund (ESF)


Gerelateerde dienstverlening Classen Consultancy:
Duurzame Inzetbaarheid / Verlagen van verzuimkosten / Uitvoering Sociale Zekerheid / ZW & WGA eigenrisicodragen

 

Laat Classen Consultancy transparant de WHK-controle uitvoeren 


Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 29 12 43 34 zodat we samen kunnen kijken wat Classen Consultancy voor u kan betekenen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.