Jubelende Polder-WW

We tekenen 11 april 2013, de datum waarbij het sociaal akkoord werd gesloten. In dit akkoord werden onder andere afspraken over de WW gemaakt. De WW zou namelijk (stapsgewijs) worden afgebouwd van 38 maanden naar maximaal 24 maanden in 2019. Tevens werd in het sociaal akkoord een toezegging gedaan dat de WW weer zou worden “gerepareerd” als het beter zou gaan met de economie.

Als normaal denkend mens zou je kunnen redeneren dat een reparatie in die zin zou betekenen: herstel naar een duur van maximaal 38 maanden en de opbouw weer te versnellen.

Helaas, in polderland Nederland betekent dit dat de reparatie betaald gaat worden door de werknemer.

Hoe gaat de opbouw van de WW sinds 2016 ook alweer?
Werknemers in loondienst bouwen WW op. Indien je 36 weken een contract hebt gehad en daarvan 26 weken hebt gewerkt krijg je 3 maanden een WW-uitkering (referte-eis). Voor ieder jaar dat je daarna hebt gewerkt krijg je voor de eerste 10 jaar één maand WW-recht erbij. Na afloop van de eerste 10 jaar ontvangen je nog maar een halve maand WW-recht erbij per gewerkt jaar.

Voor 2016 was het zo dat na afloop van de eerste 10 jaar een maand WW-recht per gewerkt jaar erbij kwam. Oftewel: per 2016 is er sprake van een halvering van de opbouw van WW-recht na 10 gewerkte jaren.


Instemming
Op 8 mei 2017 werd ingestemd door het bestuur van MKB-Nederland en VNO-NCW met de inrichting van een uitvoeringsfaciliteit voor een aanvulling op de WW. Let op: een private aanvulling op de WW.

Dit betekent onder andere dat de opbouw weer wordt teruggedraaid naar wat het was vóór 2016. Dit betekent dat ook na de eerste 10 gewerkte jaren een werknemer binnenkort weer een maand WW-recht erbij krijgt. Ook de maximale duur van de WW wordt opgerekt tot maximaal 3 jaar.

Figuur: schematische weergave opbouw WW-rechten

Na wettelijk ww opbouw

 

Is dit een reden voor een “jubelstemming” over de Polder-WW?

 

Want, wie trekt de beurs?
Heel simpel, de werknemers! Er zal per bedrijfstak een nieuw fonds komen en vervolgens worden er in de cao afspraken gemaakt door werkgevers en werknemers. Dat gaat om +/- 400 cao’s voor ongeveer 4 miljoen werknemers (bron: FNV). De premie wordt betaald over het brutoloon van de werknemers. Afgesproken is dat de premie maximaal 0,75% over het brutoloon bedraagt. Dus het zal ook invloed hebben op het nettoloon van werknemers.


Meerdere instanties voor WW
Er zal dus een nieuwe instantie moeten worden opgericht die náást het UWV zal zorgen voor de na-wettelijke WW aanvulling, oftewel het derde jaar. Die nieuwe instantie wordt de SPAWW, Stichting Private Aanvulling WW en WGA, en zal verantwoordelijk zijn voor de aanvullende na-wettelijke WW. Het bestuur zal worden gevormd door werkgevers en werknemers. De uitvoering, is volgens bronnen, uitbesteed aan RAET die gegevens zal ontvangen van het UWV en vervolgens voor inning zal zorgen van de premie bij de werknemers.

Uiteindelijk krijgen we in Nederland te maken met twee WW uitvoerders. Een publieke namelijk het UWV en vervolgens een private via SPAWW. We zullen zien hoe dit naast elkaar zal gaan functioneren en hoe het een en ander definitief vorm gegeven zal gaan worden. Economen hebben kritische reacties afgegeven met de voorgestelde oplossing maar hier is vooralsnog geen gehoor aan gegeven.

De na-wettelijke aanvulling WW zal – automatisch – ook gaan betekenen dat ook WGA loongerelateerde uitkering weer gemaximeerd zal worden op 3 jaar. De WGA loongerelateerde uitkering is immers gekoppeld aan de WW duur.


Het is afwachten naar de verder invulling van de na-wettelijke WW. We blijven het met aandacht volgen en berichten over verdere ontwikkelingen.

 

Gerelateerde dienstverlening Classen Consultancy: Duurzame Inzetbaarheid / Verlagen van verzuimkosten / Uitvoering Sociale Zekerheid

 

Meer weten over de WW en uitvoering sociale zekerheid?


Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 29 12 43 34 zodat we samen kunnen kijken wat Classen Consultancy voor u kan betekenen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.