WHK 2017: let op de componenten!

Recent schreven we nog een artikel over het belang van controle van de Premiebeschikking Werkhervattingskas (WHK) 2017. In betreffende artikel gingen we in op fouten die gemaakt kunnen worden en waarop de WHK beschikking gecontroleerd dient te worden. Als werkgever heeft u namelijk slechts zes weken de tijd om een bezwaar in te dienen. Dit lijkt lang, maar door alle komende feestdagen is deze periode zo voorbij.

Op dit moment vallen veel WHK beschikkingen bij werkgevers op de deurmat. Ook dit jaar worden er al meldingen van afwijkingen in de WHK beschikking 2017 via diverse media verkondigd. Waar het eerder al eens niet goed ging doordat de Belastingdienst een verkeerde premieloon ter vaststelling van de te betalen WHK premie gebruikte. Blijkt dat er dit jaar een component verkeerd staat aangegeven op de WHK beschikking:

Voorbeeld:

 

Op het plaatje hierboven is de fout goed herkenbaar. De waarde achter “Uw individuele premiepercentage WGA-lasten” niet correct weergegeven. Hier staat namelijk de rekenpercentage over het jaar 2017 vermeld en niet het premiecomponent. Gelukkig blijkt in dit voorbeeld dat de doorberekening van de formule wel goed gaat.

Het is natuurlijk geen grote fout omdat er geen directe grote financiële consequenties zijn. Toch blijkt ook nu maar weer het belang van controle! Of het nu gaat om een WHK beschikking, besluit over een WIA toekenning, etc.

Classen Consultancy ondersteunt u bij de controle en uitvoering van een bezwaarprocedure. Maar let op: u heeft slechts zes weken na dagtekening van de beschikking WHK de tijd om bezwaar in te dienen! Dus onderneem actie en laat een eerste controle kosteloos door Classen Consultancy uitvoeren.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact gegevens

Classen Consultancy BV

Bezoek en postadres:
Van Laerstraat 21
5921 JG Venlo

E-mail info@classenconsultancy.nl
Website www.classenconsultancy.nl

Kamer van Koophandel 72624159

BTW NL 859178043B01

Social Media

Twitter
Facebook
Google+
LinkedIn

 

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 18:00 uur.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden van Classen Consultancy zijn hier te downloaden.

 

Privacy statement

In het privacystatement van Classen Consultancy is vastgelegd hoe wij, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming, omgaan met de verwerking van persoonsgegevens.