Jaarplan 2020 SZW

De Inspectie SZW (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft op 18-11-2019 haar jaarplan voor 2020 gepubliceerd. Hierbeneden de belangrijkste aandachtspunten.

In 2020 kent de Inspectie 17 programma’s. Ze zijn verdeeld in vier categorieën; programma’s meldingen en verzoeken, sectorprogramma’s, thematische programma’s en stelselprogramma’s.

De inspectie SZW gaat in 2020 meer inzetten op het controleren van de aanwezigheid van de RI&E en het plan van aanpak. Men wil de balans tussen arbeidsongevallen en preventieve inspecties te herstellen. Er wordt tevens ingezet op de verbetering van de naleving van de kernverplichtingen van de Arbeidsomstandighedenwet.

Dus net als vorig jaar komen de punten betrekking tot de RI&E net als verleden jaar weer (!) terug in de plannen van de Inspectie SZW. Zaak voor adviseurs, arbodiensten en werkgevers hier aandacht aan te besteden.

Bron: Inspectie SZW

 

Gerelateerde dienstverlening Classen Consultancy: Duurzame Inzetbaarheid / Verlagen van verzuimkosten / Uitvoering Sociale Zekerheid / ZW & WGA eigenrisicodragen


Waarmee kan Classen Consultancy u van dienst zijn?


Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 29 12 43 34 zodat we samen kunnen kijken wat Classen Consultancy voor u kan betekenen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn